Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιερομονάχου Χριστοφόρου Παπανικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού αρχιμανδρίτη - ιερομόναχου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού - κυρού Χριστοφόρου Παπανικολάου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Ο 52χρονος ιερομόναχος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος,  συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτωνα (ο οποίος εκπροσωπούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο) πλαισιωμένοι από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο, τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος, αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο π.Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Μετά την εξόδιο ακολουθία της Ελασσόνας, το σκήνωμα του μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία εις κληρικούς και ακολούθησε ο ενταφιασμός στο κοιμητήριο της Μονής της οποίας επί 20 και πλέον χρόνια ήταν ιερομόναχος.

πηγή: ELASSONA 884 FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου