Αναγνώστες

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Στον Άγιο Χαράλαμπο Λαρίσης Ο Ποιμενάρχης Μας – Εκδήλωση Για Τους Πολυτέκνους


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, αναγνώστηκε από τον Σεβασμιώτατο, η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του Γάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, όπου λειτούργησε παρουσία του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκεί συνιερουργούντες Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και να τους καλωσορίσει στην πόλη της Λάρισας. Συγκεκριμένα, στο Μητροπολιτικό Ναό της Λάρισας συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Καστορίας κ. Καλλίνικος. Οι Σεπτοί Ιεράρχες παρέστησαν σε μνημόσυνο προσφιλούς τους προσώπου.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου υποδέχθηκε στο Επισκοπείο τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπουκόμπα κ. Χρυσόστομο, ο οποίος λειτούργησε προηγουμένως στον Ι.Ν. Αγ. Αποστολών Πέτρου και Παύλου Λαρίσης, και με τον οποίον είχε εκτενή συζήτηση για θέματα Ιεραποστολής.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη σε γνωστό κέντρο της περιοχής και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων.

Ο κ. Ιερώνυμος διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στην πολύτεκνη οικογένεια, κάτι το οποίο αναδεικνύεται με πολλά και με τις δράσεις της Μητροπόλεως υπέρ της Οικογένειας και του θεσμού του Γάμου. Ο Σεβασμιώτατος επιπλέον, τόνισε πώς θεωρεί τους Πολυτέκνους ήρωες της ζωής και τα ουσιαστικότερα στηρίγματα του Γένους μας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νέων πολύτεκνων μητέρων, οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος απέκτησαν το 4ο, 5ο, 6ο κλπ παιδί τους, ενώ παράλληλα βραβεύθηκαν οι νέοι φοιτητές καθώς και οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, δώρα τα οποία προσέφερε ο Σεβασμιώτατος δια μέσου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου